Beiroet is de grootste stad en belangrijkste haven van Libanon. Tijdens de Libanese burgeroolog van 1975 tot 1990 werd de stad nagenoeg compleet verwoest, maar daarvoor stond de stad vanwege haar allure altijd al bekend als het Parijs van het Midden Oosten. Na de oorlog is een heel groot deel van de stad gerestaureerd in een prachtige ietwat Franse stijl. In de World Best Awards 2006 staat Beiroet op de 9e plaats van steden, na San Francisco en New York.  

In Beiroet is groot contrast tussen arm en rijk. De Arabische jetset en de rijke families uit de olie staten laten zich graag zien in exclusieve sportwagens en de vele trendy uitgaansgelegenheden. Met name Monotstreet is "the place to be". In Beiroet gelden bovendien in de uitgaanswijken niet de strenge regels die in Saoedi-Arabië en andere soennitisch-islamitische landen in de regio wel gelden.

Beiroet kent sinds het einde van de Libanese oorlog (1975-1990) nog steeds sektarische spanningen. In 2005 (na de moord op Rafik Hariri), in 2008 en in 2012 kwam het tot sektarische spanningen. Anders dan in de burgeroorlog, waren de spanningen met name tussen sjiieten en soennieten, terwijl de christelijke bevolking grotendeels buiten schot bleef. Ook conflicten tussen pro-Syrische en anti-Syrische groepen vinden plaats, met name nu, tijdens de oorlog in Syrië. Desondanks is de stad voor Europese toeristen veilig en handhaaft het Libanese leger met de politie streng de vrede en orde.Beiroet gezien van de lucht.

Advertorial:
Breng ook eens een bezoek aan de volgende webshops:
Voor een shishapen bezoek je Shishahut.nl
Voor een krabpaal bezoek je krabpaalwebshop.nl
Voor een brievenbus ga je naar Yourmailbox.nlWeergave:
Geen producten aanwezig