Nog meer vakantie landen!

Als u dol bent op reizen en dan met name naar landen in het Midden Oosten, dan moet u zeker ook een bezoek brengen aan Egypte. Want dit mooie vakantieland heeft heel wat te bieden.

Eén van de meest bekende vakantiebestemmingen in Egypte is de plaats Hurghada. Ooit was het een klein vissersdorpje. Inmiddels is het één van de meest toeristische plaatsen in Egypte. De plaats is bekend onder watersport liefhebbers. Je kunt er namelijk prachtig duiken en snorkelen.

Vlakbij de grote stad Cairo bevinden zich de piramides. Wie een bezoek brengt aan dit prachtige land, moet zeker een piramide bezoeken! Je zult verstelt staan hoe groot deze gebouwen in werkelijkheid zijn! Ben je na een bezoekje aan Egypte verknocht geraakt aan de leuke souvenirs uit Egypte? Bezoek dan eens

De Egyptische Webwinkel

In deze winkel vind je Egyptische sieraden, t-shirts, pennen, scarabeeën, tassen, jurken, sjaals, waterpijpen, postkaarten en nog veel meer! Echt een aanrader!Weergave:
Geen producten aanwezig

Vakantie naar Egypte - Midden Oosten Reizen

Egypte is de laatste jaren steeds meer in trek gekomen. De combinatie van zon, zee, strand en cultuur spreekt steeds meer mensen aan. In Egypte vinden we namelijk koralen, piramides en de meeste uitgestrekte stranden. Egypte is een relatief goedkope vakantiebestemming, waarbij het verblijf nauwelijks kosten met zich meebrengt. Vooral voor de zonbestemmingen ben je relatief weinig geld kwijt voor een zeer prettige vakantie. Het weer in Egypte is vrijwel alle dagen van het jaar fantastisch ook dit heeft grote invloed op de populariteit van Egypte als vakantieland. Egypte is een land dat zich bevindt in het continent Afrika. Een klein deel van Egypte ligt echter in het continent Azië. Waardoor Egypte een land is dat van beide continenten iets weg heeft en je in een Egypte een heel aparte cultuur ervaart.
De nijl
Het middelpunt van Egypte kan gezien worden als de Nijl. De beschaving die zich in Egypte heeft opgebouwd tot wat het nu is kent zijn oorsprong namelijk rond deze rivier. De grote historische erfenis waarover Egypte beschikt is echt het kijken waard. Een boek aan de tempels en piramides binnen Egypte is echt eens de moeite waard en mag bij een bezoek aan Egypte absoluut niet worden vergeten. Alleen op de manier leer je de ware aard van Egypte kennen. Naast dat Egypte beschikt over grote historische schatten heeft Egypte je meer te bieden. Egypte is een zonbestemming die in vergelijking met bijvoorbeeld Spanje of Turkije veel meer exotisch aandoet. In Egypte heb je echt het gevoel dat je even in een heel ander continent bent en dat is natuurlijk ook zo. Egypte is slechts een aantal uurtjes vliegen waardoor je in de ochtend nog in Nederland bent, maar in de middag en avond al in Egypte aan het strand kunt zitten. De mogelijkheden in Egypte zijn naast het bezoeken van de historische erfenis nog veel grootser. Het is in Egypte namelijk niet alleen mogelijk om kennis te maken met zijn historische schatten, maar ook de woestijn tochten en het duiken is er heel populair.
Duiken
Duiken in Egypte kan echter wel een gevaarlijke aangelegenheid zijn, omdat er een wildgroei aan duikscholen in Egypte is te vinden moet je proberen een goede selectie te maken en vooral te kijken bij de gecertificeerde duikscholen zodat je zeker weet dat je op een veilige manier kunt gaan duiken. Duiken in Egypte is een hele andere beleving dan het duiken in Europa. In de zee bij Egypte zijn namelijk diverse soorten koralen te vinden, waardoor het onder de zeespiegel adembenemend mooi in Egypte kan zijn.
Klimaat
Egypte beschikt over het woestijnklimaat. Wanneer we het hebben over het woestijnklimaat, heb je eigenlijk te maken met een heel vreemd en ander klimaat dan je normaal gewend bent. Een woestijnklimaat zorgt namelijk voor zeer koude nachten, tot het ver onder het vriespunt en zeer warme dagen. Deze afwisseling kan als fijn worden ervaren, omdat je op deze manier lekker kan slapen, maar kan ook vermoeiend werken voor het lichaam. Wanneer het lichaam overdag namelijk te maken krijgt met hoge temperaturen en in de nacht te maken krijgt met zeer lage temperaturen is dat zeer vermoeiend voor het lichaam en ben je na een lange en warme dag als snel moe. Bekijk hier alle tips voor Egypte.
Woestijn
Een andere populaire activiteit in Egypte is het meedoen aan woestijn trektochten. Met een dergelijke trektocht ga je vaak laat in de avond of vroeg in de ochtend een wandeling door de woestijn maken. Met een woestijn trekking ervaar je de echte leegte die de woestijn kan bieden en krijg je te maken met een soort landschap dat totaal onbekend voor je is. Wanneer het donker wordt in de woestijn is het enige dat nog mogelijk is het bekijken van sterren. Door de aardse donkerheid wordt het mogelijk om alle soorten verschillende sterren te zien en beschik je over een prachtige kijk op het heelal. Op veel plekken in Egypte is het mogelijk om mee te doen aan een woestijntrektocht. Sommige organisatoren van de trektochten, bieden ook de mogelijkheid om te eten in de woestijn en er te blijven slapen. Slapen in de woestijn is vaak mogelijk in de buitenlucht. Slapen in de buitenlucht geeft in de woestijn toch een heel veilig gevoel, terwijl het in andere delen van de wereld misschien juist raar en onveilig aanvoelt.