Als je het land Libanon bezoekt, dan moet je je ook een beetje aan de Libaneze cultuur aanpassen. En een van die culturele dingen die je in Libanon gewoon een keer gedaan moet hebben, is het roken van een waterpijp! Het roken van een waterpijp gebeurt niet specifiek in het land Libanon. Het is een traditie in alle Arabische landen. Maar de waterpijp komt oorspronkelijk uit Egypte.

In Libanon noemt men een waterpijp ook wel shisha of nargile. Als je in een Libanees restaurant om een shisha vraagt, zullen ze exact begrijpen wat je bedoelt. De waterpijp vind je in vrijwel elk restaurant in Libanon. Mensen roken de shisha vaak voor of na het diner. De waterpijpen zijn vaak erg groot en staan naast de tafel op de grond. In Arabische landen is het namelijk niet netjes om de waterpijp pontificaal op tafel te plaatsen.

Men zal aan je vragen welk smaak tabak je wilt roken. Er zijn verschillende smaken waterpijptabak, maar de meest favoriete tabaksmaakjes zijn toch wel aarbeien, frambozen en red bull. De ober zal je de waterpijp serveren en deze telkens van nieuwe kooltjes voorzien. Wil je met z'n tweeen een waterpijp roken? Geen probleem, geef het door aan de ober. Hij zal je mondstukjes bij de shisha geven zodat je op een hygienische manier toch beiden van 1 waterpijp kunt genieten.

Wil je in Nederland een waterpijp bestellen? Zoek je waterpijpkooltjes, waterpijptabak of shisha steamstones? Bezoek dan eens deze website: Shishahut.nl. Naast betaalbare waterpijpen en accessoires vind je hier ook de shisha pen. De shisha pen lijkt op een electrische sigaret. Echter is deze voorzien van een lekker smaakje.Wil je een waterpijp kopen in Libanon? Vooral in toeristische gebieden zoals in Byblos vind je kleine winkeltjes waar ze verschillende waterpijpen verkopen. De waterpijp is natuurlijk altijd een leuk en origineel souvenir om mee naar huis te nemen! Vergeet ook niet het bijbehorende tabak in Libanon aan te schaffen! In Libanon zijn sigaretten, shag, waterpijpkooltjes en tabak namelijk veel goedkoper dan in Nederland. Houdt je wel aan de regels van de douane! Meestal mag je maar 1 slof sigaretten of tabak uit het buitenland meenemen.


Weergave:
 
Geen producten aanwezig