Bezoek de ruines van Baalbek


Op 85 kilometer afstand vanaf Beiroet ligt het gebied Baalbek. Dit gebied ligt vlakbij de Syrische grens en hier vind je de prachtige ruines van Baalbeck. En deze Romeinse tempel is absoluut een bezoekje waard!

Er zijn verschillende bedrijven in Libanon die een dagtocht naar de Romeinse tempels verzorgen. Ikzelf heb altijd met Nakhal tours gereisd en heb daar goede ervaringen mee. Deze dagtocht heet: Baalbeck, Anjar & Ksara en kost circa 80 dollar p.p. Dit is inclusief een avond diner en een wijnproeverij.

De touringcar zal je s'ochtends bij het hotel ophalen. Vervolgens rijd je door de bergen naar het Oosten van het land. Het Oosten van Libanon bestaat uit veel landschappen en prachtige idylische dorpjes. Zodra je wat dichter in de buurt van Syrie komt, zul je ook de diverse tentenkampen met Syrische vluchtelingen zien. Deze kampen zijn voor ons toegankelijk. Maar ga, hoe graag je misschien ook wilt, er niet zo maar heen om spullen of eten uit te delen want dan zal er een gigantische chaos ontstaan. Als je de Syrische vluchtelingen in Libanon wilt helpen? Neem dan contact op met stichting vluchteling. Zij kunnen aangeven met wat en hoe je kunt helpen.

Naast Syrische vluchtenlingenkampen zul je ook Palestijnse vluchtelingenkampen zien. Van alle (door de VN erkende) Palestijnse vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten liggen er 12 in Libanon met een totaal inwoneraantal van ruim 200.000. De meeste van deze kampen zijn niet voor toeristen (en vaak zelfs niet voor Libanezen) toegankelijk. In deze kampen geldt dan ook niet de Libaneze wet, maar gelden Palestijnse regels.

Na circa 85 km rijden kom je aan in de Beeka valley. Hier zijn de oude ruines te bezichtigen. De tour operator zal je door de ruines begeleiden en je er het een en ander over vertellen.

Wijnproeverij in Libanon de moeite waard

Nadat je de ruines hebt bezocht, gaat de reis verder naar Anjar. Ook in Anjar kun je van de oudheid proeven. Hier vindt je een oude archeologische stad. Na het bezoekje in Anjar rijd je verder naar Ksara. In Ksara vind je veel wijngaarden en krijg je een rondleiding in de wijnkelders van Chateau Ksara. Na de rondleiding mag je mee naar de bar en krijg je de mogelijkheid om de Libanese wijnen te proeven.Na de wijnproeverij stap je weer in de touringcar en rijd je naar een zeer sfeervol Libanees restaurant midden in de bergen. Hier ga je genieten van de traditonele Libanese gerechten. Wil je meer informatie over bovenstaande dagtocht? Bezoek dan eens de website van Nakhal.com of google even rond zodat je ook prijzen kunt vergelijken met andere aanbieders.

 


Weergave:
Geen producten aanwezig