Actieve vakantie met het gezin in een ver land wordt steeds vaker ondernomen. Wat voorheen voor onmogelijk werd gehouden blijkt nu steeds vaker mogelijk. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen veel sneller contact maken dan volwassenen. Wanneer je dus kiest voor een actieve vakantie met het gezin zul je zien dat je sneller contact hebt met de lokale bevolking. Daarnaast vind je in steeds meer landen ook goede verblijfplaatsen zoals familie bungalows of familiekamers in een hotel. Door van tevoren met het gezin te bekijken welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken kun je een mooie route uitstippelen door het land waar je naar toe wilt. Laat je hierbij helpen door mensen die weten waar ze over praten. Mensen die de reis al eens hebben gemaakt of mensen die vaker een actieve vakantie met het gezin ondernemen.
 

Een actieve vakantie met het gezin geeft meer voldoening

Al lijkt het raar, maar een actieve vakantie met het gezin geeft meer voldoening dan een luxe vakantie in een resort waar de kinderen de hele dag worden bezig gehouden. Wat dacht je van een bezoek aan Zuid-Afrika waarbij je logeert op een struisvogel boerderij. Reis langs de tuinroute en bezoek dierenparken of ga op safari in Addo. Wanneer je een actieve vakantie met het gezin boekt kun je aangeven welke leeftijd de kinderen hebben, maar ook wat jezelf graag wilt ondernemen én waar de kinderen in geïnteresseerd zijn (als ze dat al zijn). Plan samen met het zeer ervaren team van de reisorganisatie de mooiste reis van je leven. Zij kunnen je precies vertellen wat de moeite waard is, hoe je daar het beste naar toe kunt reizen en waar je goed kunt verblijven.
 

Een actieve vakantie met kinderen vraagt om een rustig reistempo

Een kind heeft niet veel nodig om een leuke vakantie te hebben. Met wat aandacht en af en toe een speeltuin of een zwembad kom je al een heel eind. Maar heb je hun gezicht gezien wanneer ze een olifant ontdekken. Of wanneer ze in een kano mogen varen? Het tempo van een actieve vakantie met het gezin ligt natuurlijk veel lager dan zo’n zelfde vakantie met alleen volwassenen. Wanneer je de reis gaat plannen wordt er al rekening mee gehouden dat je bijvoorbeeld in de ochtend op pad gaat en in de middag iets rustiger aan doet. Vaak zul je jezelf in de middag dan ook tegenkomen bij een speeltuin, het strand of een zwembad waar je met het hele gezin kunt genieten van de rust.
 

Welke verre reisbestemming is geschikt voor jullie gezin?

Welke reisbestemming geschikt is voor jullie gezing hangt voor het grootste gedeelte af van de manier waarop jullie als volwassenen tegen bepaalde dingen aankijken. Bekijk of de accommodaties waarin je gaat verblijven, voldoen aan jullie wensen. Met name wat betreft de hygiëne waar het in veel landen nogal eens aan ontbreekt. Ziek worden kan overal, zelfs in Nederland. Maar als dat gebeurt in een ver land, kun je beter goed beslagen ten ijs komen en vooral de nodige maatregelen treffen. Laat je goed voorlichten en vraag bij het reisbureau na wat zij voor je kunnen betekenen in zo’n geval.

In een ver land een actieve vakantie met kinderen beleven is minder gevaarlijk dan je denkt maar zó verschrikkelijk leuk om te doen! Laat Travelnauts je adviseren!
  -     12-06-2020 11:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.